Sponsoring van goede doelen

Nijburg Industry Group is een sociaal betrokken onderneming. We vinden het belangrijk dat we stichtingen steunen die opkomen voor de belangen van mensen die het minder goed hebben. Twee belangrijke stichtingen die Nijburg Industry Group sponsort zijn de Florentina Foundation en de KWF Kanker bestrijding. Ook sponsoren we lokale sportverenigingen zoals MHC Dash.

KWF Kanker bestrijding

Het KWF heeft als doel minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Kanker raakt ons allemaal. Eén op de drie Nederlanders krijgt gedurende zijn of haar leven kanker, per jaar ruim 100 duizend mensen. De ziekte is hiermee in Nederland doodsoorzaak nummer één. Daarom financiert en faciliteert het KWF wetenschappelijk onderzoek, beïnvloeden ze beleid en delen ze kennis over kanker en de behandeling ervan.

 

 

Florentina Foundation

De Florentina Foundation heeft als doel een actieve ondersteuning te bieden van duurzame kleinschalige ontwikkelingsprojecten primair in Tanzania (Oost-Afrika). Projecten die ze opzetten zijn o.a. scholen/ opleidingscentra, eerste hulpposten (‘rural hospitals’), waterprojecten en opvang- en revalidatiecentra en inkomen genererende projecten.

 

Het eerste project dat ze hebben opgezet is een opleidings- en educatiecentrum voor Masaai kinderen (thans circa 350) en jonge vrouwen. Dit project is gestart in 2005. 10 jaar later is er een film gemaakt van de voortgang van het project. Bekijk ook deze film.