Het RTBS-rooster: voor ruimtes met hoge hygiënevereisten

Het RTBS-rooster: voor ruimtes met hoge hygiënevereisten

In de wereld van luchtverdeling en klimaatbeheersing is het inspelen op de behoeften van onze klanten een van onze topprioriteiten. Dankzij onze eigen R&D-afdeling en geavanceerde machines kunnen we vaak aan specifieke klantwensen voldoen en op maat gemaakte oplossingen bieden. 

Zo ontstond de vraag naar een eenvoudig schoon te maken luchtrooster wat heeft geleid tot tot de ontwikkeling van ons nieuwe RTBS-rooster, ook wel bekend als het “bloemvormige wervelrooster.” Dit inlegrooster is speciaal ontworpen om te voldoen aan de strengste hygiëne- en efficiëntie-eisen. 

Uitneembaar roosterdeel 

Uniek aan de RTBS-rooster is het uitneembare roosterdeel vanaf de zichtzijde. Hierdoor wordt schoonmaken een moeiteloze taak. In ruimtes waar hygiëne van cruciaal belang is, zoals ziekenhuizen, is ons rooster ideaal. Het vermindert onderhoudskosten en waarborgt een schone en gezonde luchtstroom.

Ideaal voor diverse gebouwtypen

Het RTBS-rooster is niet alleen hygiënisch, maar ook perfect geschikt voor ruimtes met lage plafondhoogtes. Dit maakt het de ideale keuze voor diverse gebouwtypen, zoals kantoren, scholen en commerciële ruimtes, waar plafondruimte vaak schaars is. Het slimme ontwerp van ons wervelrooster zorgt voor efficiënte luchtverdeling, ongeacht de beperkingen van de ruimte.

Hoog inductievermogen

Net als de andere roosters in ons assortiment heeft ook het RTBS-rooster een hoog inducerend vermogen. Hierdoor kan het lucht met een groot temperatuurverschil ten opzichte van de omgevingstemperatuur leveren, waardoor het geschikt is voor zowel gekoelde als verwarmde luchtsystemen. Zo past het zich moeiteloos aan, aan de seizoensgebonden behoeften van een gebouw.

Retouruitvoering beschikbaar

Naast het RTBS-rooster hebben we ook de retouruitvoering, de RRBS, die qua uiterlijk identiek is aan het RTBS-model. Beide roosters zijn uitstekend geschikt voor variabele volume systemen, waardoor ze flexibel in gebruik zijn en de energie-efficiëntie bevorderen.

Kortom, ons nieuwe RTBS-wervelrooster voldoet aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne, efficiëntie en flexibiliteit, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Of het nu in een ziekenhuis is, waar hygiëne van levensbelang is, of in een kantoor met beperkte plafondruimte, ons RTBS-rooster is de slimme keuze.

Hoe kunt u de RTBS verkrijgen?

Benieuwd naar meer details? Bekijk hier onze beschikbare documentatie voor meer informatie over het RTBS-rooster en zijn toepassingen. Het bestellen van de RTBS is eenvoudig en handig via onze webshop Mocht u meer advies willen voor uw specifieke project, dan kunt u ons tussen kantooruren bereiken via +31 598 36 12 21 of via contact@solid-air.nl.

Wilt u altijd op de hoogte blijven van productontwikkelingen? Schrijf u dan via deze link in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.