PREFAB

Van
8 oktober 2019
Tot
10 oktober 2019
Tijden
Zie programma
Duur
3 Dagen
Locatie
Brabanthallen
Website
Open website
Over -236 dagen

Vakbeurs voor industrieel en modulair bouwen & renoveren

PREFAB richt zich tot professionals met interesse in off-site bouwen en renoveren. Leveranciers en koplopers in uitvoering binnen de B&U tonen er op de beursvloer hun – direct toepasbare – oplossingen, terwijl de experts in de theaters de bezoekers bijpraten over de laatste ontwikkelingen.

Velu richt zich als groothandel in installatietechnische producten meer en meer op geprefabriceerde (totaal)oplossingen. “Omdat je daarmee als installateur en bouwer veel tijd wint.” Zoals de Renovatiekit, een prefab oplossing waarin alle componenten zijn verwerkt: ventilatievoorziening, regelklep, eventueel een extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep.

Addy van den Bosch en Martijn Kloth over de rol van Velu: “Wij zitten steeds vaker aan tafel bij bouwpartijen omdat wij kunnen meedenken over totaaloplossingen. Het gaat immers niet alleen om dat installatietechnische apparaat, maar ook om alle kanalen en aansluitingen.” Een goede integratie van de ‘spulletjes’, dat is wat Velu opdrachtgevers en bouwers kan aanbieden. “Wij kunnen bijvoorbeeld een woningcorporatie vijf oplossingen voorleggen, waarbij je samen de beste kunt kiezen. Dan gaat het over de samenhang der dingen op het gebied van optimale luchtkwaliteit, verbeterde energieprestaties en niet te vergeten: beperking van de overlast voor bewoners tijdens de renovatie.”

Een mooi voorbeeld van dit laatste is de ontwikkeling van de zogeheten Renovatiekit. “We hebben een prefab oplossing waarin alle componenten zijn verwerkt: ventilatievoorziening, regelklep, eventueel een extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep. Dit alles in een keurig afgewerkte en geschilderde box. Normaliter moest eerst de installateur aan de slag in een renovatiewoning om mechanische ventilatie aan te brengen, dan kwam de timmerman om de box te timmeren en vervolgens moest de schilder aan de slag. Dat kostte veel tijd. Met deze prefab oplossing win je veel tijd bij de renovatie en dat is uiterst prettig voor aannemer, installateur én bewoners.”

U vindt ons in hal 5 op standnummer A010. Registreer hier gratis.