Voormalig UWV-pand Emmen duurzaam verbouwd

Velu Klimaattechnische Groothandel - 14 december 2017

Het voormalige pand van UWV en KPMG aan de Boslaan in Emmen wordt verbouwd tot appartementencomplex. In het complex aan de Boslaan worden 29 appartementen en 18 studio’s gerealiseerd. Langeland Borgman Installatietechnieken B.V. heeft van Van Nie Vastgoed BV uit Emmen de opdracht voor de o.a. de luchttechnische installatie mogen ontvangen. Eerstgenoemde heeft daarna Velu opdracht gegeven voor levering van de ventilatiecomponenten.

 

Vanwege het beoogde duurzame karakter is het gehele dak voorzien van zonnepanelen. Aandachtspunt daardoor is dat er voor plaatsing van individuele dakdoorvoeren onvoldoende ruimte is. Daardoor is gekozen voor collectieve dakdoorvoeren van Breman Schoorsteentechnieken BV om de beschikbare ruimte zo optimaal mogelijk te benutten. Middels de Brink Renovent WTW-systemen, zonnepanelen en andere noviteiten kunnen we wel stellen dat er een duurzaam karakter is ontstaan.