Velu levert Oxygreen Collectief voor 60 appartementen in Vlissingen

Velu Klimaattechnische Groothandel - 16 maart 2018

In opdracht van Comfort Partners in Heinkenszand levert Velu Oxygreen Collectief systeem als oplossing voor 60 appartementen in Vlissingen.

Opdrachtgever l’escaut woonservice Vlissingen is gestart met de verduurzaming van een aantal appartementen waarbij gestreefd wordt naar een energielabelverbetering. In het kader hiervan heeft Velu Oxygreen Collectief, brandkleppen, ventielen en kanalen geleverd. Fase 1, waarbij het gaat om 60 appartementen, is inmiddels afgerond. Fase 2 en 3 zijn in voorbereiding.

Middels het unieke ventilatiesysteem OxyGreen Collectief is individueel vraaggestuurd ventileren per appartement in de gestapelde bouw eenvoudig mogelijk. De binnenluchtkwaliteit wordt per wooneenheid gemeten en geregeld en daardoor continu afgestemd op de behoefte. In de bestaande bouw resulteert het Oxygreen Collectief systeem in een verbetering van de energie-index en heeft dus een gunstig effect op het energielabel.

Innovatie: De renovatiekit

Bij renovatie dient er tevens rekening gehouden te worden met de actuele brandveiligheidseisen. De afvoer van de vervuilde lucht uit het appartement naar de schacht vindt vaak plaats via een brandscheiding. In samenwerking met Renson heeft de R&D afdeling van Velu - naar aanleiding van bovengenoemd project - hiervoor een kant en klare oplossing ontwikkeld, de renovatiekit.

De renovatiekit bestaat uit een box met afneembaar deksel, waarin alle componenten verwerkt zijn. De regelklep, een eventueel extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep. Groot bijkomend voordeel is dat er geen extra afwerking meer noodzakelijk is in de woning, een timmerman en/of stukadoor hoeft daardoor niet meer ingeschakeld te worden met aanzienlijke kostenbesparingen tot gevolg! Door het ontbreken van de bouwkundige afwerking en de afneembare afdekplaat van de renovatiekit is jaarlijkse inspectie van de brandklep zeer gemakkelijk en snel uit te voeren.

Meer weten?

Aangezien elk project anders is wordt de renovatiekit te allen tijde op maat gemaakt. De maatvoering en/of kleur van de box kan op uw specifieke wensen worden afgestemd. Neemt u contact op met Velu telefonisch via +31 598 36 12 32 of per mail via mail@velu.nl voor een toelichting of een offerte op maat!