Bedrijfsgebouwen

Gebouwen worden door de steeds strengere BENG normeringen steeds beter geïsoleerd waardoor ze vaker luchtdicht zijn. Goede ventilatie zorgt dan voor een gezond en comfortabel binnenklimaat en is dus van grote invloed op uw gezondheid en functioneren. Velu heeft alle kennis in huis voor een goed advies op maat, van ontwerp tot uitvoering.

Renovatie

Een utiliteitsgebouw dat niet meer aan de eisen voldoet kan worden afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Duurzaam is dit niet. Daarom wordt er steeds vaker gekozen voor renovatie. Hierdoor krijgt het pand een langere levensduur en worden veel materialen hergebruikt. In oudere gebouwen is de luchtkwaliteit vaak van mindere kwaliteit, bij de renovatie hiervan is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Er valt grote winst te behalen bij het optimaliseren van de luchtkwaliteit. Wij helpen graag mee om dit te verwezenlijken.

Nieuwbouw

Om uw nieuw te bouwen utiliteitspand van gezond binnenklimaat te voorzien werken wij naast de minimale eisen conform bouwbesluit ook met de BREEAM richtlijnen. Hierdoor is uw pand geoptimaliseerd om binnen een optimale luchtkwaliteit te realiseren. Onze experts denken graag mee bij het ontwerp van uw nieuwbouw.

Transformatie

Transformatie in de utiliteitsbouw komt steeds vaker voor. Waar voorheen werd gekozen om nieuwe gebouwen te ontwikkelen, valt de keuze nu steeds vaker op het transformeren van een leegstand pand. Naast duurzame voordelen hangen hier ook financiële voordelen aan. Belangrijk bij de transformatie van een pand zijn de eisen op het gebied van binnenklimaat die gelden voor het nieuwe bestemmingsplan. Onze medewerkers helpen u hier graag bij!

Bedrijfsgebouwen in de praktijk


Bekijk hieronder onze bijdrage op het gebied van bedrijfsgebouwen

Nieuwsberichten en Blogs

BIM – is het slimmer, sneller en beter?

Vandaag verscheen onze nieuwsbrief over BIM – is het slimmer, sneller en beter?

Bekijk bericht

Goede ventilatie cruciaal in openbare ruimtes

Juist nu zijn we ons bewuster dan ooit over het belang van gezonde lucht. Hoe zit het bij openbare ruimtes?

Bekijk bericht

Het eerste compleet elektrische ziekenhuis (NL)

Eind dit jaar wordt het nieuwe, volledig elektrische nieuwbouwziekenhuis Isala in Meppel opgeleverd.

Bekijk bericht

Projecten

  • Pontkade Amsterdam

    Nieuwbouw

    Realisatie van de appartementen en penthouses Pontkade aan de NDSM-kade in Amsterdam

    Bekijk bericht

Video's

Oxygreen Collectief

Velu

Installatie Velu Dampdicht