Gratis brochure

Oxygreen renovatiekit

Download de brochure

Collectieve ventilatiesystemen

Voor een gezond binnenklimaat is 24 uur per dag ventileren noodzakelijk. Vervuilde en vochtige lucht worden afgevoerd en verse buitenlucht toegevoerd. Dat is goed voor de gezondheid van de bewoners en voor het technisch behoud van de woning. Om zeker te zijn van een goede ventilatie dient dit op een gebruikersvriendelijke, comfortabele en energie-efficiënte manier te gebeuren.

Vocht-, geur- en geluidsklachten

Schimmel en geuroverlast zijn een veel voorkomend probleem. Daarnaast komen geluidsklachten voor van bijvoorbeeld mechanische ventilatie units. De schimmel door te veel vocht is te wijten aan een slechte ventilatie, het ontbreken van de juiste bouwkundige voorzieningen en bewoners die niet weten hoe op de juiste wijze te ventileren. In de praktijk blijkt dat de juiste wijze van ventileren in sterke mate af hangt van het bewonersgedrag en de eenvoud van het ventilatiesysteem.

 

 

Uw voordelen:

  • Optimale luchtkwaliteit
  • Aanzienlijke beperking overlast voor de bewoner tijdens renovatie
  • Verbeterde energieprestatie

Vraaggestuurd en energiezuinig ventilatiesysteem

Middels het unieke ventilatiesysteem OxyGreen Collectief is individueel vraaggestuurd ventileren per appartement in de gestapelde bouw eenvoudig mogelijk. De binnenluchtkwaliteit wordt per wooneenheid gemeten en geregeld, en daardoor continu afgestemd op de behoefte. De mechanische afvoer geschiedt via een collectief afvoerkanaal door een drukgestuurde gelijkstroom dakventilator. Deze is buiten het complex geplaatst, wat geluidsproblemen voorkomt. Bovendien kan er snel en efficiënt onderhoud uitgevoerd worden zonder daarbij de woningeenheden te hoeven betreden.

De ventilatiecapaciteit wordt bepaald door de aanwezigheid en activiteit van mens en dier in de woning. Hierdoor is er altijd voldoende ventilatie voor een gezonde binnenlucht maar nooit teveel, om energieverliezen te voorkomen. De drukgestuurde ventilator zorgt voor de optimale balans om overmatige ventilatie in andere wooneenheden te voorkomen. Dit verbetert de energieprestatie aanzienlijk, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Renovatieprojecten

OxyGreen Collectief is toepasbaar in zowel nieuwe als bestaande woon- en verzorgingsflats. Ook in hotels biedt het systeem de voordelen van een gezond en comfortabel binnenklimaat en een besparing op energie. Met name in renovatieprojecten biedt Oxygreen Collectief veel voordelen. Veelal zijn de bestaande kanalen te gebruiken. Wanneer er reeds zelfregelende dakventilatoren zijn geïnstalleerd, is het mogelijk het systeem te optimaliseren tot een vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Innovatieve renovatiekit

Bij renovatie dient er tevens rekening gehouden te worden met de actuele brandveiligheidseisen. De afvoer van de vervuilde lucht uit het appartement naar de schacht vindt vaak plaats via een brandscheiding. In samenwerking met Renson heeft de R&D afdeling van Velu hiervoor een kant en klare oplossing ontwikkeld, de renovatiekit.

De renovatiekit bestaat uit een box met afneembaar deksel, waarin alle componenten verwerkt zijn. De regelklep, een eventueel extra afzuigpunt voor de wasemkap en ruimte voor de in de brandscheiding gemonteerde brandklep. Groot bijkomend voordeel is dat er geen extra afwerking meer noodzakelijk is in de woning, een timmerman en/of stukadoor hoeft daardoor niet meer ingeschakeld te worden met aanzienlijke kostenbesparingen tot gevolg! Door het ontbreken van de bouwkundige afwerking en de afneembare afdekplaat van de renovatiekit is jaarlijkse inspectie van de brandklep zeer gemakkelijk en snel uit te voeren.

Aangezien elk project anders is wordt de renovatiekit te allen tijde op maat gemaakt. De maatvoering en/of kleur van de box kan op uw specifieke wensen worden afgestemd. Neemt u contact op met uw contactpersoon voor een toelichting of een offerte op maat!

 

Meer weten?

Download de gratis brochure