Bij Nijburg Industry Group nemen we niet alleen de verantwoordelijkheid om duurzame ontwikkeling te creëren met onze producten en diensten die de energie-efficiëntie verbeteren, maar ook door verantwoordelijkheid te nemen voor alle mensen die waar dan ook in onze Supply Chain betrokken zijn. Continue proberen wij de werkomgeving van onze medewerkers verder te optimaliseren en de nadruk te leggen op een nog gelijkere werkplek die een gezonde afspiegeling geeft van de maatschappij in diversiteit van mensen.

Daarnaast investeren we in onze Research & Development afdeling om het verbruik in de productie te verminderen en kijken we naar efficiënte oplossingen die een laag milieueffect hebben. Dat wij ons bewust bezig houden met de maatschappij en hoe wij daarbinnen het beste kunnen ondernemen, rekening houdende met de effecten van de bedrijfsvoering, zien wij terug in onze missie voor de komende jaren:

Wij willen als totaalleverancier een bijdrage leveren aan een comfortabeler en gezonder binnenklimaat in woon- en werkomgevingen door het produceren en leveren van geavanceerde, energiezuinige en duurzame oplossingen.

Alle acties en doelstellingen van ons voor de komende jaren zijn gericht op het kunnen blijven bedienen van onze klanten, tevreden medewerkers, het kunnen blijven groeien en het constant innoveren van onze producten en processen zonder daarbij de maatschappij uit het oog te verliezen.

Een beter milieu begint bij jezelf

Bij de ontwikkeling van onze hoogwaardige producten streven we ernaar om het milieu zo min mogelijk te belasten. “Een beter milieu begint bij jezelf” hebben wij daarom ter harte genomen. In 2015 is de organisatie grotendeels gecentraliseerd naar een nieuw eigen hoofdkantoor in Westerbroek, welke volledig energieneutraal is aangelegd. De verscheidenheid van verschillende afdelingen in één gebouw heeft onze efficiëntie verhoogd en een gunstig effect op het wagenpark. Overigens is de organisatie in 2017 overgestapt op een nieuwe externe transporteur met als doel het transport verder te verbeteren, maar tevens zoveel mogelijk orders te clusteren en efficiëntere rijroutes te ontwikkelen wat een gunstig effect zal hebben op de CO2 uitstoot.

NIG is verder maatschappelijk betrokken door samen te werken met verschillende scholen in de omgeving. Praktijkkennis en ervaring wordt gedeeld met studenten doormiddel van stages en werkplekken. Hiermee hopen wij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons vak en de overdracht van kennis. Naast de functie als leerbedrijf neemt NIG deel aan sportevents, projecten en wordt de lokale hockeyvereniging gesponsord.

Over de grens zet NIG zich al jaren in voor de Florentine Foundation. Deze non-profit organisatie heeft als doel een bijdrage te leveren aan de medische en educatieve ontwikkeling van kinderen en ouders in verschillende Afrikaanse ontwikkelingslanden (www.florentinafoundation.org). Naast een financiële bijdrage is NIG meerdere keren actief betrokken geweest in een jaarlijks bouwproject in Tanzania.