Good Climate, Better Performance

Of we nu in huis zijn, ons op kantoor bevinden, onderwijs krijgen op school of werken aan onze fitheid in de sportschool, een groot deel van onze dag brengen wij door tussen vier muren. Het binnenklimaat in deze ruimtes is van grote invloed op onze gezondheid en op onze prestaties. Om de kwaliteit van dit binnenklimaat zo optimaal mogelijk te houden, biedt de Nijburg Industry Group totaaloplossingen op het gebied van luchtbehandeling en binnenklimaattechniek. Onze slogan is dan ook niet voor niets: Good Climate, Better Performance.

COMFORTABEL BINNENKLIMAAT

Waarom is ventileren belangrijk?

Een gezond en comfortabel binnenklimaat moet het ultieme doel zijn voor iedere gebouweigenaar. Iedere dag wordt de lucht in binnenruimtes immers vervuild door ademen, koken, produceren, verbranding, etc. Zonder een goede ventilatie ontstaat er snel een vuile en vochtige lucht dat kan leiden tot veel ongemakken en gezondheidsproblemen. Ventilatie is niets meet of minder dan het naar binnen halen van ‘verse’ lucht, en het afvoeren van ‘gebruikte’ binnenlucht naar buiten. Een must voor het realiseren van een comfortabel en gezond binnenklimaat.

MILIEU EN GEZONDHEID

Isoleren en ventileren

De laatste jaren is er veel aandacht voor het isoleren van gebouwen.  Met isolatie wordt energie bespaard en draagt daardoor bij aan een beter milieu. Echter zit er ook een keerzijde aan. Door dergelijke maatregelen ontstaat een warmer, vochtiger en stoffiger binnenklimaat. Een goed, luchtdicht geïsoleerd huis is slechts gezond als er mechanisch geventileerd wordt, vuile en vochtige lucht zijn weg naar buiten vindt en verse lucht naar binnen komt. Oftewel isoleren = ventileren!