Transformatie

Transformatie van leegstaande panden is duurzaam. Doordat veel elementen worden hergebruikt wordt veel bouwmateriaal bespaard. In het kader van circulariteit wordt het transformeren van een pand geprefereerd ten opzichte van nieuwbouw. Deze trend zie je vooral terug in de woningbouw, maar ook in andere branches zie je dit steeds vaker. Belangrijk bij transformatie is kijken naar de eisen die gelden voor het nieuwe bestemmingsplan. Onze experts helpen u hier graag bij!

Woningen

Transformatieprojecten staan veelal in het teken van het omvormen van bijvoorbeeld leegstaande kantoren of maatschappelijke panden naar woningen. Ongeveer een derde van de leegstaande kantoren is geschikt hiervoor. De vraag naar nieuwe woningen is dusdanig hoog dat de beschikbare nieuwbouwcapaciteit de komende jaren niet voldoet. Naar verwachting wordt 15% van de benodigde woningen de komende 20 jaar gerealiseerd door middel van transformatie. Wij denken graag mee over de beste oplossing!

Bedrijfsgebouwen

Transformatie in de utiliteitsbouw komt steeds vaker voor. Waar voorheen werd gekozen om nieuwe gebouwen te ontwikkelen, valt de keuze nu steeds vaker op het transformeren van een leegstand pand. Naast duurzame voordelen hangen hier ook financiële voordelen aan. Belangrijk bij de transformatie van een pand zijn de eisen op het gebied van binnenklimaat die gelden voor het nieuwe bestemmingsplan. Onze medewerkers helpen u hier graag bij!

Industrie

Het transformeren van een bestaand pand is goedkoper, efficiënter en duurzamer dan het slopen en opbouwen van nieuwbouw. Een ander voordeel is dat gemeenten hier vaak ook positief tegenover staan. Belangrijk bij het transformeren van een industrieel pand is rekening houden met de kwaliteitseisen die gelden voor het nieuwe bestemmingsplan. Door jarenlange ervaring kunnen we zorgdragen bij de herontwikkeling van uw bestaande pand.

Transformatie in de praktijk


Bekijk hieronder onze bijdrage op het gebied van transformatie

Nieuwsberichten en Blogs

Video's

  • Oxygreen Collectief

  • Velu

  • Installatie Velu Dampdicht