Woningen

Woningen worden tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Hierdoor dienen ruimtes voldoende geventileerd te worden. Ventileren zorgt voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Door het steeds meer luchtdicht bouwen blijven verontreinigingen – zoals vocht, CO2 en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken – in de woning hangen. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Ventileren kan op tal van manieren. Wilt u weten hoe? Neem dan contact op met één van onze experts!

Renovatie

De bestaande woningbouw staat voor een aantal uitdagingen, met name op het gebied van energiezuinigheid. We hebben veel verschillende soorten woningen die allemaal hun eigen benadering nodig hebben. De energiezuinigheid willen we inzichtelijk maken door aan een woning een energielabel te hangen. De labels worden aangeduid met letters waarbij een G-label zeer onzuinig is en een A-label erg zuinig is. Wij denken graag met u mee over hoe u bestaande woningen het beste kunt upgraden.

Nieuwbouw

Bij de bouw van woningen speelt een goed binnenklimaat een steeds belangrijkere rol. Vanwege de constant verbeterende isolatie in nieuwbouwwoningen wordt ventileren steeds belangrijker. Ook komt steeds vaker naar voren dat lucht binnenshuis vaak een stuk vervuilder is dan buitenshuis. Het is dus noodzakelijk om over een goed ventilatiesysteem te beschikken. Een die energiezuinig is, maar toch voor een goed binnenklimaat zorgt. Om hieraan te voldoen werken wij met de BENG-indicatoren om energiezuinige oplossingen te ontwikkelen. Wij vertellen u hier graag meer over!

Transformatie

Transformatieprojecten staan veelal in het teken van het omvormen van bijvoorbeeld leegstaande kantoren of maatschappelijke panden naar woningen. Ongeveer een derde van de leegstaande kantoren is geschikt hiervoor. De vraag naar nieuwe woningen is dusdanig hoog dat de beschikbare nieuwbouwcapaciteit de komende jaren niet voldoet. Naar verwachting wordt 15% van de benodigde woningen de komende 20 jaar gerealiseerd door middel van transformatie. Wij denken graag mee over de beste oplossing!

Woningen in de praktijk


Bekijk hieronder onze bijdrage op het gebied van woningen

Nieuwsberichten en Blogs

BENG spoort aan tot gezamenlijk format

BENG spoort aan tot gezamenlijk format

Op uitnodiging van Duurzaam Gebouwd hebben we met verschillende deskundigen uit de sector gesproken over BENG.

Bekijk bericht
BIM – is het slimmer, sneller en beter?

BIM – is het slimmer, sneller en beter?

Vandaag verscheen onze nieuwsbrief over BIM – is het slimmer, sneller en beter?

Bekijk bericht
Klaar voor een energieneutrale toekomst

Klaar voor een energieneutrale toekomst

In het Haarlemse Meerwijk zijn ze klaar voor energieneutrale toekomst door de renovatiekit van Velu.

Bekijk bericht

Projecten

 • Bartok te Arnhem

  Bartok te Arnhem

  Nieuwbouw

  Groot nieuwbouwcomplex in het centrum van Arnhem.

  Bekijk bericht
 • De Krim te Texel

  De Krim te Texel

  Nieuwbouw

  Op Texel is de nieuwe evenementenhal "De Krim" in gebruik genomen.

  Bekijk bericht
 • Huis in de Duinen te Zandvoort

  Huis in de Duinen te Zandvoort

  Nieuwbouw

  Voor dit nieuwbouwproject heeft Baddoux voor de producten van Velu Klimaattechnische Groothandel gekozen.

  Bekijk bericht
 • Pontkade Amsterdam

 • Velu

 • Oxygreen Collectief